Ryhmä 4 – Lets make a game

Mihin tätä sivua käytetään?

Aiheen mukainen ryhmä raportoi ja dokumentoi kaiken edistyksen tälle sivulle.

 

Ryhmän nimi

Kirjoita nimi tähän

Ryhmän projektipäällikkön nimi ja sähköposti

Annika Isomäki, annika.isomaki@student.samk.fi

Ryhmän muut jäsenet allekkain nimi ja sähköposti

Heidi Jekkonen, heidi.jekkonen@student.samk.fi

Atte Viberg, atte.viberg@student.samk.fi

Jussi Väinölä, jussi.vainola@student.samk.fi

Saana Lukka, saana.m.lukka@student.samk.fi

Projektiaihe

A Very Finnish Survival App

 

—————- Raportointi  tämän viivan alle —————-

https://trello.com/pelinurkka tässä linkki meidän trelloon 🙂 MUOKS, päivitetty julkiseksi, nyt näkyvissä

https://github.com/Discortia/SurvivalApp linkki githubiin. Varoitus: koodia ei kannata syynätä liian tarkkaan ettei silmät ala vuotaa verta.

Ensimmäisen tunnin jälkeen kokoonnuimme heti ryhmätyötilaan, jossa aloimme heittelemään ideoita pelistä. Ajatus jäi kytemään huumorilla heitetystä ideasta, jossa tuotaisiin Suomi-tietoutta maahanmuuttajille sekä turisteille. Ideana toteuttaa siis peli, jossa tulee vastaan erilaisia kysymyksiä (esimerkiksi voinko Suomessa tehdä näin ja vastauksena monivalinnat) eli näin saisimme oikeasti informaatiota perille mitä kaikkea täällä saa ja mitä ei ole suositeltavaa/saa tehdä. Mukaan on ajatus laittaa myös ripaus huumoria, jottei pelistä tulisi turhan vakava, vaan sitä olisi mielekästä pelata.

 

19.1 Speksattiin vähän pelin teknistä puolta, päätettiin et lähetään Unityllä toteuttamaan, mobiilialusta olis targettina ja 3D-hahmot 2D-kentissä. Siinä olis Suomen kartta jossa pystyy siirtymään kaupunkien välillä ja niissä on sit tehtäviä/kenttiä esim. Helsingissä pitää navigoida lentokentältä rautatieasemalle yms. Sitten pohdimme kaupunkien välisillä matkoilla randomisti tapahtuvia hirvikolareita (saa mukaan tilastotietoa hirvikolareista tms) tehty myös vähän hahmotelmaa hahmosta. Meillä on myös jaettu kansio onedrivessa, jonne kaikki tavara menee kaikkien meidän näkyville. Slackilla ollaan lähes päivittäin jonkin verran yhteydessä, ja olemmekin jo melko hienosti selvillä siitä mitä aiomme tehdä ja ryhmähenki on mitä mainion! Kaikin puolin siis hyvä ja toimiva tiimi

31.1 pidettiin välipalaveri jossa oli paikalla Atte, Jussi ja Saana. Käytiin läpi perjantain pitchausta, mietittiin täydennystä Jussin tekemiin powerpoint-slaideihin. Pohdittiin myös alustavasti C#-kielen vaihtamista Javascriptiin. Jaettiin Slackissa alustavaa referenssiä hahmosuunnitteluun.

2.2 Pelin pitchaus. Esittelyn jälkeen siirryimme porukalla pohtimaan lisää pelin sisältöä ja toteutusta. Heiteltiin ideaa minipeleistä pelin sisällä, eli kun vastaa esimerkiksi monivalintatehtävään oikein, aukeaisi minipeli joka pitäisi sisällön miellekkäänä. Tätä pohditaan tarkemmin, että kuinka hyvin on mahdollista toteuttaa. Pohdittu myös esimerkiksi suomimemejen hyödyntämistä pelissä, eli osana tehtäviä saattaisi olla meme, josta pitäisi osata vastata, pitääkö tämä paikkansa. Ideoita piisaa vähän liiaksikin, mutta maltilla edetään, rauhassa selvitetään mitä on ja mitä ei ole mahdollista toteuttaa ja pidetään perusidea yksinkertaisena, josta lähdetään laajentamaan ja viilaamaan yksityiskohtia, jos/kun aikaa jää.

19.2 Vähän raportointi myöhässä. Viimeisimmässä kokoontumisessa 13.2 pohdittiin paikalle päässeiden kanssa hieman kysymyssisältöä peliin, eli mitä monivalintoja peliin mahdollisesti tulisi. Koodarit eivät päässeet paikalle, joten meni lähinnä pohdinnaksi tämä tapaaminen, mutta kommunikoimme kyllä viestien välityksellä. Toistaiseksi kartan ja liikkumisen kanssa olemme siinä vaiheessa, että karttapistettä klikkaamalla pääsee kenttään, tätä saatetaan muokata myöhemmin muttei jäädä siihen nyt jumiin. Vaihdoimme myös viestintäsovellusta slackista discordiin, joka on huomattavasti enemmän meidän tarpeisiimme vastaava. Slack löytyy silti vielä. Trelloon yritetty hieman päivitellä. Tiina Jalava myös yhteisymmärryksessä meidän kanssamme jättäytyi porukasta pois, koska ikävä kyllä emme saaneet aikatauluja sopimaan niin että hän olisi pystynyt kanssamme tätä toteuttamaan. Kyselyä aiemmin oli tästä että mitä mietimme ja mihin oli liikaakin ideoita, niin eniten nämä mahdolliset pelin sisäiset minipelit ovat sellaisia, että ideoita löytyisi enemmän, kuin aikaa ja mahdollisuuksia toteuttaa. Katsotaan mihin suuntaan tämä tästä lähtee rullailemaan, että mihin lopulta päädymme.

8.3. On nähty pelikurssin tuntien yhteydessä ja ratkottu pelin toimintaan liittyviä pulmia ( eli toisin sanoen Saana ja  Heidi ovat ratkoneet…) ja nyt onkin saatu jo aikaiseksi melko lailla! Kysymyspohjia kaupungeittain ja vastauksia niihin, joita pitäisi saada testailtua meidän kaikkien. Kaupunkeja löytyy tällä hetkellä kuusi kappaletta. Pisteiden lasku ei ole vielä toiminnassa ja kysymysten arvontaa pitää hienosäätää, mutta tässä on hyvä alku. Peliin lisäillään tavaraa sen mukaan, jos aikaa jää mutta pääasiana tällä hetkellä on saada peli kasaan. Lisäilisin kuvia tähän, mutten ikäväkseni sitä nyt osaa tehdä, pyrin perehtymään. Trellon linkki on nyt toimiva, vaikkei siellä paljon vielä matskua olekkaan, palaverin aiheista on tehtynä kansio, ja lisätty muutamat työtehtävät omaan kansioonsa. Nyt pitäisi toimia molempien, varmistettu ulkopuolisella käyttäjällä. Onedriven linkistä en osaa sanoa vielä miten tehdään, koska jos laitamme sen julkiseksi, sinne pääsee kuka vaan niitä muuttelemaan.

 

 

23.3  CSS koodi alkaa olla viimeistelyä vaille valmis, väriteema alkaa olla valmis, html koodiin pitää lisätä enää kuvat ja kysymykset ja vastaukset. SourceTree otettu käyttöön koodien jakamisessa, pohditaan mahdollista kysymyksien määrän vähentämistä. Kysymysruutu skaalattiin oikean kokoiseksi kaikille kaupungeille. Tasosta ei vielä pääse pois, joten back nappula pitäisi vielä lisätä. Helsingin kysymykset ja vastaukset ovat nyt valmiit. Päivitettiin Trelloa.

8.4 Kokoonnuttiin tunnilla, Jussi puuttui tällä kertaa mutta saatiin ihan kivasti aikaiseksi. Kysymykset ja vastaukset Poriin ja Helsinkiin ovat valmiina, Tamperetta aloiteltu, loput kaupungit jaettu jotta saadaan kysymykset ja vastaukset kaikkiin. Atte on tehnyt kaupungeille kuvia, liitän alle. Koodin puolesta saatu pisteidenlasku toimimaan ja kysymysten satunnaisjärjestyksen generoija lähes toimimaan. Hyvältä näyttää kaiken kaikkiaan, kyllä tästä toimiva peli vielä saadaan. Myös kysymysvalikko muototutuu koko ajan Heidin toimesta.


Mahdollisia vaihtoehtoja kysymysvalikolle:

Tässä vielä meidän mainosvideo 🙂 Kokonaisuudessaan kurssi oli onnistunut ja vaikkemme ihan saaneet toteutetuksi sitä mitä alun alkaen ajattelimme, saimme kuitenkin pelin aikaiseksi. Tiimimme oli hyvä ja jokaisen panostus oli juuri sitä mitä toivottiinkin. Onnistunut projekti kaiken kaikkiaan 🙂

1 Comments

  1. admin

    Ideoita olisi kiva tietää ihan tässä raportin muodossa. Olisi kiva tietää mitä te pohdiskelette.

    Trellonne on tyhjä?

Leave a Reply